Paardenboxen kopen

Paardenboxenpaardenboxen

Alvorens over te gaan tot de aanschaf van de paardenbox is het belangrijk om goed na te denken waar paardenboxen aan moet voldoen en welke aspecten belangrijk zijn tijdens het dagelijkse gebruik ervan. De paardenbox wordt het huis van uw paard(en) en die moet(en) zich daar volledig op hun gemak gaan voelen. Bovendien moet de constructie veilig zijn, zodat het paard zich niet kan blesseren.

Paardenboxen worden te koop aangeboden via onderstaande leveranciers.

Folmer paardenboxen

 Corton

Afmeting van de paardenbox

Om te zorgen dat uw paard zich thuis voelt in de box, moet de box de juiste afmeting hebben. De minimale afmeting voor een paardenbox is 3 x 3 meter. De beste maat is echter afhankelijk van de paarden die er gestald gaan worden. Ga uit van de volgende stelregel:

De minimale oppervlakte van de paardenbox is 2x de schofthoogte en de minimale hoogte van de box is 1,5x de schofthoogte. Voor wat de hoogte betreft geldt bovendien dat voor pony’s uitgegaan moet worden van minimaal 1,8 meter en voor paarden minimaal 3 meter.

Als een merrie met haar veulen in de box moet staan, dan moet uiteraard een grotere (kraam)kamer aangeschaft worden.

 

Materiaalkeuze van de paardenbox

De meest gangbare paardenboxen zijn verzinkt met houten details. Het voordeel van het verzinkte materiaal is dat er geen sprake is van roestvorming. De houten details zijn gemaakt van duurzaam hout en zodanig behandeld dat het niet zal splinteren of splijten. In plaats van houten details kan ook gekozen worden voor kunststof.

De meeste gebruikte toegang tot de paardenbox is een schuifdeur. Maar het is ook mogelijk om voor een paardenbox met een openslaande deur te kiezen. In dit geval moet er wel voldoende ruimte in de stal aanwezig zijn. Als er sprake is van een smalle gang is een openslaande deur sterk af te raden. Een openslaande deur zal al snel de doorgang voor andere gebruikers van de stal blokkeren.

Afhankelijk van de wijze waarop het paard/de paarden gevoerd worden kan gekozen worden voor een speciale voerwand of voor een voerbak in de box.

Bij de leverancier van de paardenboxen kunnen ook overige accessoires als drinkbakken aangeschaft worden.

 

Rubberen staltegels voor in de paardenbox

Rubberen staltegels van vochtdoorlatend materiaal zijn ideaal als bodembedekking in de box. Door het gebruik van deze staltegels gaat het stroverbruik aanzienlijk omlaag en daardoor is dus ook het stalafval een stuk minder. De staltegels bezitten een antisliplaag en zijn warmte-isolerend. De afmetingen van een enkele tegel is één vierkante meter (dikte 4 mm.).

Reactie plaatsen

Reacties

Roberttix
2 maanden geleden

Breaking news, live coverage, investigations, analysis, video, photos and opinions from The Washington Post.

https://www.washingtonposttoday.com/

DominicAduro
2 maanden geleden

NY Times News Today coverage of international news, politics, business, technology, science, health, arts, sports and more.

https://www.nytimesnewstoday.com/